Skip to main content

F-reddie fundamentals

Enkele handige basisbegrippen op een rijtje.

Wat is CMS?

De term CMS is een afkorting van ‘Content Management System’. In andere woorden: een systeem waarop je je content (op een website) zelf kunt beheren. Door middel van dit systeem kun je de inhoud van je website makkelijk aanpassen, zonder dat je de technische kennis nodig hebt van programmeertalen zoals HTML, CSS of PHP.

Wat is front-end?

Front-end, ook wel bekend als gebruikersinterface of user interface, verwijst naar ‘de voorkant’ of het zichtbare deel van een website. Dit omvat alle elementen die zichtbaar zijn voor de bezoekers. De back-end bepaalt wat er op de front-end zichtbaar is. Het is belangrijk dat de front-end van een website aantrekkelijk is voor de bezoeker, de juiste content biedt en tegelijkertijd overzichtelijk is om te navigeren.

Wil je ook linken met een ander software of hardware systeem? Stuur een mailtje naar help@f-reddie.be en we bekijken de mogelijkheden.

Wat is back-end?

De back-end is letterlijk ‘de achterkant’ van je website, wat precies overeenkomt met de betekenis ervan in de softwareontwikkeling. De back-end omvat alle processen die op de achtergrond plaatsvinden. Hier kun je je website beheren.

Het belangrijkste onderscheid met de front-end is dat de back-end niet direct zichtbaar is voor de eindgebruiker. Het omvat alle onderliggende processen en code die nodig zijn om de front-end optimaal te laten functioneren.

Wat is WordPress?

WordPress is een online softwaresysteem waarmee je websites kunt maken. Het is een open source platform, wat betekent dat de broncode vrij beschikbaar is voor iedereen om te gebruiken, aan te passen en te delen. Open source software wordt ontwikkeld door een gemeenschap van vrijwillige bijdragers over de hele wereld, waardoor het constant wordt verbeterd en geüpdatet. Daardoor zijn er ook oneindig veel uitbreiding- en koppelingsmogelijkheden.

Met WordPress kun je gemakkelijk teksten schrijven, afbeeldingen toevoegen en de vormgeving van je website aanpassen. Dankzij de toegankelijkheid kan je je website linken met kassasystemen, lockers, reservatiesystemen of custom tools.

Jouw website kunnen linken aan je kassasyteem of andere tools? Mail naar hello@f-reddie.be.

Wat is Woocommerce?

WooCommerce is een plugin die werkt op WordPress en zorgt ervoor dat je een webshop in WordPress kunt maken. Het is een stukje software dat je op een website kunt installeren, zoals een app op een telefoon. Met WooCommerce kun je producten laten zien, klanten laten betalen en bestellingen beheren, allemaal op je eigen website.

Ook jouw eigen webshop hebben? Mail naar hello@f-reddie.be.

Wat is een permalink?

Een permalink is een webadres dat permanent en uniek is en direct verwijst naar een specifieke pagina, blogpost of ander soort inhoud op een website. Deze link verandert niet, zelfs niet als de pagina wordt bijgewerkt of verplaatst, waardoor gebruikers en zoekmachines altijd toegang hebben tot de juiste inhoud.

Wat is een slug?

Een ‘slug’ in WordPress is een uniek deel van de URL van een bepaalde pagina, categorie of product op je website. Het is bedoeld om de pagina of het bericht makkelijker te herkennen en beter vindbaar te maken voor zowel bezoekers als zoekmachines. Deze wordt automatisch aangemaakt, of kan je zelf invullen. De slug bij www.mijnwebsite.be/koekjes is in dit geval “/koekjes”

Wat is een simpel product?

Een simpel product is een product zonder variaties, dus zonder selecteerbare opties.

Wat is een variabel product?

Een variabel product is een product met productvariaties, oftewel een product waarbij de bezoeker nog één of meerdere opties kan selecteren. Denk bijvoorbeeld aan een menu met de keuze tussen vlees of vis, bijgerecht of verschillende sauzen.

Wat zijn productvariaties?

Sommige producten binnen je assortiment hebben meerdere opties, zoals verschillende smaken, bijgerechten, portiegroottes, of verpakkingsformaten. Dit noemen we productvariaties.

Bijvoorbeeld, je kunt diverse soorten pasta aanbieden in verschillende smaken, zoals basilicum, tomaat, of spinazie. Daarnaast kun je klanten de optie geven om te kiezen tussen verpakkingen van 250 gram, 500 gram, of 1 kilogram. Deze productvariaties geven klanten de mogelijkheid om producten te kiezen die het beste bij hun voorkeuren en behoeften passen.

Wat zijn eigenschappen of attributen?

Eigenschappen (of attributen) bundelen de specifieke productvariaties of opties binnen een product. De eigenschap ‘gewicht’ kan volgende voorwaarden bevatten: 250 gram, 500 gram of 1 kilogram. Ze groeperen de verschillende variaties, die je aan meerdere variabele producten kan koppelen.

Wat zijn subitems?

Subitems zijn onderdelen of elementen die onder een product vallen. Ze vormen een gedetailleerde uitsplitsing of onderverdeling van een product. Dankzij subitems kan je vooraf bepalen hoeveel je van een ingrediënt of product zal nodig hebben en controleer je eenvoudig of een bestelling volledig is. Deze subitems worden weergegeven en samengeteld in de F-reddie export lijsten.

Bijvoorbeeld: het hoofdgerecht ‘Varkenshaasje met verse champignonsaus’ bevat een portie gratin en warme groenten. De subitems van dit gerecht kunnen er als volgt uit zien: varkenshaasje,potje champignonsaus,portie gratin,portie warme groenten

Inloggen

Krijg toegang tot je website.

Hoe kan ik inloggen op mijn website?

Surf naar de url van je website en voeg “/wp-admin” toe aan het einde van de URL (bijvoorbeeld: wwww.mijnwebsite.be/ wp-admin). Hierdoor word je automatisch doorverwezen naar de inlogpagina. Meld je aan met je persoonlijke inloggegevens die je van F-reddie ontving. 

Vink de optie ‘Mij onthouden’ aan om te voorkomen dat je telkens opnieuw je inloggegevens moet invoeren.

Je kan deze URL ook toevoegen aan je bookmarkbalk of favorieten, zodat je telkens snel naar je inlogpagina kan surfen.

Belangrijk! Gebruik altijd een veilig wachtwoord. Je kan via een wachtwoordgenerator online makkelijk een veilig wachtwoord instellen. 

Nog veiliger werken? Maak gebruik van een wachtwoordkluis (bijvoorbeeld www.dashlane.com) Je kan een gratis account aanmaken, en al jouw wachtwoorden worden vanaf nu veilig bewaard in jouw online kluis. Zo vergeet je nooit meer een wachtwoord én surf je veilig.

Mijn login werkt niet, wat nu?

Af en toe kan WordPress een kleine bug vertonen waarbij het juiste wachtwoord niet blijkt te werken. In dergelijke gevallen kan het klikken op de “Wachtwoord vergeten” optie en vervolgens terugkeren naar de vorige pagina doorgaans het probleem oplossen, waardoor je succesvol kunt inloggen.

Lukt het nog steeds niet? Maak een nieuw wachtwoord aan door op ‘Wachtwoord vergeten?’ te klikken (zie vraag hieronder voor meer informatie) of mail naar help@f-reddie.be

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Klik op ‘Wachtwoord vergeten?’ Geef je e-mailadres in waarmee de account werd aangemaakt en stel een nieuw wachtwoord in via de link die je per mail ontvangt.

Belangrijk! Gebruik altijd een veilig wachtwoord. Je kan via een wachtwoordgegenerator online makkelijk een veilig wachtwoord instellen. 

Nog veiliger werken? Maak gebruik van een wachtwoordkluis (bijvoorbeeld www.dashlane.com) Je kan een gratis account aanmaken, en al jouw wachtwoorden worden vanaf nu veilig bewaard in jouw online kluis. Zo vergeet je nooit meer een wachtwoord én surf je veilig.

Hoe wissel ik tussen de voor- en achterkant van mijn website?

Klik op de naam (of het huisje) van je site linksboven in de zwarte balk om te wisselen tussen de voorkant van je website (= wat de gebruiker ziet) en de achterkant (= je dashboard).

Hoe ziet mijn dashboard eruit?

Aan de linkerkant vind je een zwarte balk, met daarin:

 • Berichten: hier kun je blogposts schrijven en posten.
 • Media: hier kun je nieuwe foto’s of ander beeldmateriaal toevoegen of je mediabibliotheek bekijken. Heb je geen geschikte foto’s van je winkel of producten? F-reddie’s fotograaf komt graag langs om je site van kwalitatieve fotografie te voorzien.
 • Pagina’s: hier vind je alle webpagina’s terug. Heb je geen sprekende teksten? F-reddie’s copywriter kan je zeker op weg helpen! Mail naar hello@f-reddie.be.
 • Woocommerce: hier kan je de instellingen van je webshop aanpassen en bestellingen raadplegen.
 • Producten: hier kan je je webshop producten terugvinden en aanpassen. Heb je vragen over prijszetting of productaanbod? F-reddie’s Hospitality Consultant kan je zeker op weg helpen! Mail naar hello@f-reddie.be.
 • WP Forms: hier kun je de inzendingen van het contactformulier controleren.
 • Freddie: hier kan je alle instellingen en export lijsten van F-reddie terugvinden.
 • Hustle: hier kan je je pop-up instellen.

(Bovenstaande elementen kunnen afwijken afhankelijk van de specifieke instellingen en noden van jouw website.)

Hoe kan ik mijn dashboard aanpassen?

Klik rechts bovenaan op ‘scherminstellingen’ en vink alles behalve ‘Woocommerce status’ uit. Liever meer zien? Vink dan zelf de gewenste widgets aan.

Berichten

Deel nieuws met je publiek.

Hoe kan ik een blogpost schrijven?

Ga naar ‘Berichten’ in het linkermenu van je dashboard. Vervolgens klik je op ‘Nieuw bericht’ om de berichten-editor te openen.

Voeg inhoud toe aan je blogpost: In de berichten-editor kun je de titel van je blogpost invoeren in het daarvoor bestemde veld. Daaronder kun je jouw inhoud schrijven met behulp van de visuele editor of de teksteditor. Voeg afbeeldingen, video’s, links en andere media toe.

Pas de instellingen en opties aan: aan de rechterkant van de berichten-editor vind je verschillende opties en instellingen. Hier kun je de categorieën en tags voor je blogpost selecteren of aanmaken, een uitgelichte afbeelding toevoegen, de publicatiedatum instellen en eventueel de zichtbaarheid van de blogpost aanpassen. Zorg ervoor dat je alle gewenste aanpassingen maakt voordat je de blogpost publiceert.

Hulp nodig? Mail naar help@f-reddie.be.

Hoe kan ik een blogpost aanpassen?

Navigeer naar het berichtenoverzicht: open je WordPress-dashboard en klik op ‘Berichten’ in het linkermenu om naar het berichtenoverzicht te gaan.

Zoek de blogpost die je wilt aanpassen: blader door de lijst met bestaande blogposts of gebruik de zoekfunctie om de specifieke blogpost te vinden die je wilt aanpassen. Klik op de titel van de blogpost om de bewerkingspagina te openen.

Bewerk de blogpost: eenmaal op de bewerkingspagina, pas de titel, inhoud en eventuele instellingen van de blogpost aan zoals gewenst. Klik vervolgens op ‘Bijwerken’ om de aangepaste versie op te slaan.

Hulp nodig? Mail naar help@f-reddie.be.

Mijn blogpost wordt niet getoond op de website, wat nu?

Controleer de publicatiestatus: zorg ervoor dat de blogpost is gepubliceerd en niet is ingesteld als concept of privé. Ga naar het berichtenoverzicht in je WordPress-dashboard en controleer de publicatiestatus van de betreffende blogpost.

Controleer de publicatiedatum: als je de publicatiedatum in de toekomst hebt ingesteld, wordt de blogpost pas op die datum gepubliceerd. Controleer of de publicatiedatum correct is ingesteld en of deze in het verleden ligt als je wilt dat de blogpost direct wordt weergegeven.

Controleer de categorieën en tags: als je categorieën en tags hebt ingesteld voor je blogposts, controleer dan of de betreffende blogpost is toegewezen aan de juiste categorieën en tags. Soms kunnen fouten in categorieën en tags ervoor zorgen dat de blogpost niet wordt weergegeven op de verwachte plaatsen op je website.

Controleer de instellingen voor zichtbaarheid: Mogelijk heb je per ongeluk de zichtbaarheidsopties voor de blogpost gewijzigd. Controleer of de zichtbaarheid is ingesteld op ‘Openbaar’ en niet op ‘Privé’ of ‘Wachtwoord beveiligd’.

Hulp nodig? Mail naar help@f-reddie.be.

Hoe maak ik een categorie voor mijn blogposts aan?

Klik in het linkermenu van het dashboard op ‘Berichten’ en selecteer vervolgens ‘Categorieën’. Dit brengt je naar de pagina waar je categorieën kunt beheren.

Voeg een nieuwe categorie toe: op de pagina Categorieën vind je een formulier om een nieuwe categorie toe te voegen. Vul het naamveld in met de naam van je nieuwe categorie. Je kunt ook een slug (URL-vriendelijke versie van de categorie-naam) en een optionele beschrijving toevoegen.

Optionele instellingen aanpassen: je kunt optioneel een oudercategorie kiezen om hiërarchische relaties tussen categorieën te maken. Ook kun je een categorie-afbeelding toevoegen als je thema dit ondersteunt.

Klik op de knop ‘Nieuwe categorie toevoegen’: nadat je de naam en eventuele andere instellingen hebt ingevoerd, klik je op de knop om de nieuwe categorie toe te voegen. Bij het maken of bewerken van blogposts kun je nu deze nieuwe categorie selecteren om ze eraan toe te wijzen. Indien je een foto wenst toe te voegen klik je op de titel van de categorie na het aanmaken. 

Media

Een plek voor al je beeldmateriaal.

Hoe voeg ik media toe aan mijn website?

Ga naar ‘Media’ in het linkermenu van je dashboard en klik op ‘Mediabibliotheek’. Dit brengt je naar de pagina waar al je geüploade media wordt weergegeven.

Stap 1: Bovenaan de pagina mediabibliotheek vind je een knop met de tekst ‘Bestanden toevoegen’. Klik hierop om een ​​pop-up venster te openen waarin je mediabestanden kunt selecteren om te uploaden.

Stap 2: Blader door je computerbestanden en selecteer de foto’s, video’s of PDF-documenten die je wilt uploaden naar je mediabibliotheek. Je kunt meerdere bestanden tegelijk selecteren.

Stap 3: Nadat je je selectie hebt gemaakt, klik je op ‘Openen’ (of de equivalent van de knop op je besturingssysteem) om de upload te starten. Wacht tot de upload is voltooid.

Zodra de upload is voltooid, zie je de geüploade media verschijnen in je mediabibliotheek. Je kunt hier door je media bladeren en ze bewerken of toevoegen aan berichten, pagina’s en producten.

Door deze stappen te volgen, kun je gemakkelijk foto’s, video’s en PDF-documenten uploaden naar je mediabibliotheek in WordPress, zolang ze elk onder de 5 MB zijn. Opgelet! Live foto’s van je Iphone (.heic) worden niet ondersteund.

 

Heb je geen leuke en kwalitatieve foto’s? F-reddie’s fotograaf kan je zeker op weg helpen! Mail ons op hello@f-reddie.be

Welk formaat hebben mijn productfoto's?

Het standaardformaat van productfoto’s heeft een verhouding van 1:1, bijvoorbeeld 1000 bij 1000 pixels. Idealiter is de bestandsgrootte ongeveer 1 MB.

Heb je hier weinig ervaring mee? Wij kunnen voor jou een Canva document klaarzetten, zo kun je je foto’s eenvoudig exporteren.

Pagina’s

Beheer jouw statische inhoud.

Hoe kan ik tekst aanpassen op een pagina?

Ga naar ‘Pagina’s’ in het linkermenu van je dashboard.

Stap 1: Selecteer de pagina waarvan je de tekst wilt aanpassen. Klik op de titel van de pagina om de bewerkingsmodus te openen.

Stap 2: In de bewerkingsmodus kun je de tekst op de pagina bewerken. Via het potloodje kun je deze inhoud aanpassen. 

Stap 3: Ben je tevreden met je tekst? Klik op de knop ‘Opslaan’ om je aanpassingen vast te leggen.

Stap 4: Nadat je de gewenste wijzigingen hebt aangebracht, klik je op de knop ‘Bijwerken’ aan de rechterkant van de pagina om de wijzigingen op te slaan. Je kunt dan de pagina bekijken om te controleren of de tekst correct is bijgewerkt.

Hulp nodig? Mail naar help@f-reddie.be.

Hoe kan ik een afbeelding aanpassen op een pagina?

Mail hiervoor naar help@f-reddie.be met het gewenste beeldmateriaal, wij passen dit graag voor jou aan.

Hoe kan ik mijn openingsuren aanpassen in de footer, header of menu?

Mail hiervoor naar help@f-reddie.be met de juiste informatie, wij passen dit graag voor jou aan.

Woocommerce

Bestellingen raadplegen

Hoe raadpleeg ik mijn bestellingen?

Ga naar ‘Woocommerce’ > ‘bestellingen’ in het linkermenu van je dashboard.

Op deze pagina zie je een lijst met al je bestellingen. Elke bestelling heeft details zoals het bestelnummer, datum, klantnaam, status en totaalbedrag.

Gebruik de zoekbalk bovenaan om specifieke bestellingen op bestelnummer, klantnaam of andere criteria te vinden. Ook kun je filters gebruiken om bestellingen op status (bijvoorbeeld Afgerond, In behandeling, Verzonden) te sorteren.

Hulp nodig? Mail naar help@f-reddie.be.

Hoe bekijk ik de details van een bestelling?

Stap 1: Navigeer naar het besteloverzicht.
Ga naar het Woocommerce-gedeelte in het linkermenu van je WordPress-dashboard en klik op ‘Bestellingen’.

Op deze pagina zie je een lijst met al je bestellingen. Gebruik de zoekfunctie of blader door de lijst om de specifieke bestelling te vinden waarvan je de details wenst te raadplegen.

Stap 2: Klik op een specifieke bestelling om de details te bekijken.

Hier zie je gedetailleerde informatie over de bestelling, inclusief producten, klantgegevens, factuur- en verzendinformatie.

Hoe download ik de pakbon/factuur van een bestelling?

Om de pakbon of bestelbon van een bestelling te downloaden in WooCommerce, zijn er twee manieren:

Pakbon en bestelbon downloaden via het bestellingsoverzicht

Stap 1: Navigeer naar het bestellingsoverzicht.
Ga naar het Woocommerce-gedeelte in het linkermenu van je WordPress-dashboard en klik op ‘Bestellingen’.

Op deze pagina zie je een lijst met al je bestellingen. Gebruik de zoekfunctie of blader door de lijst om de specifieke bestelling te vinden waarvan je de bon nodig hebt.

Stap 2: Zoek de specifieke bestelling waarvan je de bon wilt downloaden in het overzicht.

Stap 3: Gebruik de knoppen naast de bestelling om snel de gewenste bon te downloaden. Je vindt hier knoppen met labels zoals ‘Packing Slip’  (pakbon) en ‘Invoice’ (bestelbon). Klik op de relevante knop om de bon te downloaden. 

Wil je meerdere bestelbonnen of pakbonnen tegelijkertijd downloaden? Vink dan alle gewenste bestellingen aan en klik bovenaan op ‘bulkacties’ > pakbon of bestelbon

Vind je deze knoppen niet terug? Vink in de scherminstellingen bovenaan rechts het vinkje ‘acties’ aan

Pakbon en bestelbon downloaden via de detailpagina van de bestelling

Stap 1: Navigeer naar het bestellingsoverzicht.
Ga naar het Woocommerce-gedeelte in het linkermenu van je WordPress-dashboard en klik op “Bestellingen”.

Op deze pagina zie je een lijst met al je bestellingen. Gebruik de zoekfunctie of blader door de lijst om de specifieke bestelling te vinden waarvan je de bon nodig hebt.

Stap 2: Zoek en klik op de specifieke bestelling waarvan je de bon wilt downloaden.

Stap 3: Op de detailpagina van de bestelling zie je verschillende tabs, waaronder ‘Order actions’.

Stap 4: Ga naar de ‘Order actions’ sectie en zoek naar de optie met de naam ‘Create pdf’ of vergelijkbaar.

Stap 5: Klik op de relevante optie (bijvoorbeeld ‘Create Packing Slip’ voor een pakbon of ‘Create Invoice’ voor een bestelbon) om de bon te genereren en te downloaden.

Ook in de F-reddie export lijsten kan je je bestelbonnen en pakbonnen terugvinden. Daar kan je ook meerdere pakbonnen en bestelbonnen tegelijkertijd exporteren.

Welke bestelstatussen zijn er?

 • In behandeling
  standaard status wanneer de bestelling wordt aangemaakt door de klant
 • Wachtend op betaling
  de online betaling is nog niet in orde OF status die je eigenhandig kan instellen als de klant nog moet betalen bij afhaling
 • In afwachting
  status die je handmatig kan instellen om wijzigingen aan te brengen in de bestelling
 • Afgerond
  status die je handmatig kan instellen om zo een overzicht te behouden over de status van je bestelling
 • Geannuleerd
  status die je handmatig kan instellen wanneer de klant de bestelling annuleert
 • Terugbetaald
  status die je zelf kan instellen wanneer je een bestelling volledig hebt terugbetaald
 • Mislukt
  wanneer de klant een bestelling heeft geplaatst, maar de online betaling is niet doorgegaan zal het systeem standaard na enkel uren de bestelling op ‘mislukt’ plaatsen. Je kan de klant contacteren om te vragen of de bestelling alsnog moet klaargemaakt worden.
 • Concept
  bestelling die je zelf aanmaakt via de backend zal eerst in status ‘concept’ staan, tot je klikt op
  ‘bestelling aanmaken’ in de rechterbovenhoek

Waar vind ik alle klantgegevens?

Via de knop ‘Woocommerce > Klanten’ kan je snel een overzicht krijgen van alle klantgegevens van alle klanten die ooit een bestelling hebben geplaatst via de webshop. 

Uiteraard moet de bestelling wel nog bestaan in ‘Woocommerce > Bestellingen’. Gegevens van bestellingen die werden verwijderd kunnen niet meer teruggehaald worden.

Waar vind ik de statistieken van mijn webshop?

Via de knop ‘Woocommerce > Rapporten’ kan je statistieken bekijken van al jouw verkopen in de webshop.  Uiteraard moet de bestelling wel nog bestaan in ‘Woocommerce > Bestellingen’. Gegevens van bestellingen die werden verwijderd kunnen niet meer teruggehaald worden.

Hoe installeer ik de WooCommerce app?

Download de Woocommerce app via de App Store of Google Play Store. Zoek het icoon van de WooCommerce-app op je startscherm en tik erop om de app te openen.

Voer je WordPress.com gebruikersnaam en wachtwoord in. Dit zijn dezelfde gegevens die je gebruikt om in te loggen op je F-reddie website.

Nadat je bent ingelogd, selecteer je de winkel die je wilt beheren. Als je meerdere winkels hebt, kies dan de juiste winkel uit de lijst. Volg de aanwijzingen op het scherm om de verbinding te voltooien.

Hoe gebruik ik de WooCommerce app?

 • Dashboard bekijken
  Na inloggen kom je op het dashboard terecht. Hier zie je een overzicht van je verkopen, bestellingen, en andere belangrijke statistieken.
 • Bestellingen beheren
  Tik op “Bestellingen” om een lijst met alle recente bestellingen te zien. Je kunt op een specifieke bestelling tikken om details te bekijken, de status te wijzigen, of contact op te nemen met de klant.
 • Producten beheren
  Tik op “Producten” om een lijst met je producten te zien. Je kunt een product selecteren om details te bewerken, zoals de prijs, voorraadstatus, beschrijving, enz. Je kunt ook nieuwe producten toevoegen door op de “+” knop te tikken.
 • Statistieken en rapportages bekijken
  Tik op “Rapporten” of “Statistieken” om uitgebreide gegevens over je verkopen, omzet, en andere prestaties te bekijken.
 • Instellingen aanpassen
  Tik op “Rapporten” of “Statistieken” om uitgebreide gegevens over je verkopen, omzet, en andere prestaties te bekijken.
 • Notificaties beheren
  Zorg ervoor dat je pushmeldingen hebt ingeschakeld om op de hoogte te blijven van nieuwe bestellingen en andere belangrijke gebeurtenissen in je winkel.

Tips voor het gebruik van de WooCommerce App

 • Regelmatig controleren: Log regelmatig in om je bestellingen en producten bij te werken en om up-to-date te blijven met je verkoopstatistieken.
 • Beheer onderweg: Gebruik de app om snel wijzigingen door te voeren en klanten te helpen, zelfs als je niet achter je computer zit.
 • Up-to-date houden: Zorg ervoor dat je de app bijwerkt naar de nieuwste versie om gebruik te maken van nieuwe functies en beveiligingsupdates.

Bestellingen wijzigen of aanmaken

Hoe pas ik een bestelling aan? (intro)

Stap 1: Navigeer naar het bestellingsoverzicht

Ga naar het Woocommerce-gedeelte in het linkermenu van je WordPress-dashboard en klik op ‘Bestellingen’. Op deze pagina zie je een lijst met al je bestellingen. Gebruik de zoekfunctie of blader door de lijst om de specifieke bestelling te vinden die je wilt aanpassen.

Stap 2: Zoek en klik op de specifieke bestelling die je wilt bewerken. 

Stap 3: Aanpassingen aanbrengen:

Op de detailpagina van de bestelling kun je verschillende aspecten van de bestelling aanpassen. Bekijk de verschillende mogelijkheden hieronder.

Ter info! Een klant kan in principe zelf geen bestelling wijzigen nadat de bestelling werd gemaakt. (tenzij dit in jouw shop anders werd ingesteld). Indien de klant iets wenst toe te voegen aan de bestelling raden wij aan om de klant te vragen een nieuwe bestelling te maken. Indien de klant iets wil weglaten of gegevens van de bestelling wil wijzigen, dan kan je dit in de bestelling doen. 

Hoe pas ik de klantgegevens aan?

Klik op ‘Facturering’ om de naam, e-mailadres, telefoonnummer adres en andere klantgegevens aan te passen.

Ter info! Elke wijziging wordt meteen ook automatisch op de betselbonnen en pakbonnen en in de Freddie-lijsten gewijzigd. Wil je dat de klant hier nog een mailtje van krijgt? Klik dan rechts bovenaan op ‘bestelling acties’ > nieuwe bestelmelding 

Hoe pas ik de bestelstatus aan?

Pas de bestelstatus aan door een nieuwe status te selecteren in het dropdown-menu. Voeg eventueel opmerkingen toe die relevant zijn voor de bestelling.

Ter info! Sommige statussen worden automatisch door het systeem ingesteld, andere kan je handmatig aanpassen.

Hoe wijzig ik het aantal van een bestelling?

Belangrijk! Een bestelling ‘in behandeling’ of ‘afgerond’ kan niet meer gewijzigd worden, wijzig de status naar ‘in afwachting’ en klik op ‘bijwerken’ rechts bovenaan.

Stap 1: Klik op het potlood-icoontje bij de artikelen naast ‘totaal’ om het aantal aan te passen.

Stap 2: Klik op ‘opslaan’, de prijs wordt automatisch herberekend. 

Stap 3: Verander de status opnieuw naar ‘in behandeling’

Stap 4: Nadat je de gewenste wijzigingen hebt aangebracht, pas je de bestelstatus aan en klik je op de knop ‘Bijwerken’ aan de rechterkant van de pagina om de wijzigingen op te slaan. Je kunt dan de bestelling bekijken om te controleren of de aanpassingen correct zijn. 

 

Wil je dat de klant een mail ontvangt met de nieuwe info? Klik dan op ‘bestelling actie’  > ‘mail de factuur/details van de bestelling naar de klant’. Wil jij zelf ook een mail ontvangen met de nieuwe info? Klik dan op ‘bestelling actie’ > ‘nieuwe bestelmelding opnieuw verzenden’, 

Hoe kan ik producten toevoegen of verwijderen?

Belangrijk! Voor deze wijziging moet de status van de bestelling naar ‘in afwachting’ gewijzigd worden. Klik daarna op ‘bijwerken’ rechts bovenaan.

Klik op ‘Artikel(en) toevoegen’ > ‘Producten toevoegen’ om extra producten aan de bestelling toe te voegen of gebruik het kruisje naast ‘Totaal’  om producten te verwijderen. 

Typ de beginletters van het product en alle producten en productvariaties verschijnen automatisch. Klik op het product of de variatie die je wenst toe te voegen en vul het gewenste aantal in. Klik op ‘Add’ om toe te voegen.

Klik op ‘Herberekenen’. Vergeet niet om de bestelling terug in de juiste bestelstatus te plaatsen en klik op ‘Bijwerken’ om de bestelling op te slaan. 

Hoe kan ik een custom product toevoegen (product dat niet in het productgamma zit)?

Belangrijk! Voor deze wijziging moet de status van de bestelling naar ‘in afwachting’ gewijzigd worden. Klik daarna op ‘bijwerken’ rechts bovenaan.

Klik op ‘Custom product’ om een product toe te voegen dat niet in het productassortiment aanwezig is. Wanneer je een custom product toevoegt kan je een omschrijving, aantal en prijs meegeven. Dit product zal dan ook meegenomen worden in de F-reddie export lijsten.

Klik op ‘Herberekenen’ om de totaalprijs aan te passen. Vergeet niet om de bestelling terug in de juiste bestelstatus te plaatsen en klik op ‘Bijwerken’ om de bestelling op te slaan.

Hoe doe ik een terugbetaling?

Terugbetaling kan wanneer de klant online betaald heeft. Het bedrag dat je hier invoert zal automatisch teruggestort worden op de rekening van de klant. (via dezelfde rekening als dewelke hij betaald heeft). 

Klik bij ‘Bestelling bewerken’ op ‘terugbetalen’ en voer het bedrag in dat moet terugbetaald worden. 

Klik op ‘Bevestigen’. Dit bedrag wordt nu terugbetaald. Hou er rekening mee dat afhankelijk van de betaalmethode en bank, dit enkele uren/dagen kan duren vooraleer de klant het bedrag terug op zijn rekening ziet staan. 

Tip! Gebruik je borg? Op deze manier kan je de betaalde borg makkelijk terugbetalen zonder dat je een cash transactie moet doen. 

Hoe voeg ik een opmerking toe aan een bestelling?

Wanneer je in de backend een opmerking klant wil toevoegen of wijzigen dan doe je dit bij ‘Verzendmethode’ of ‘Shipping’ > ‘Notitie door de klant aangeleverd’. De tekst die je hier toevoegt vind je ook in de Freddie-lijsten terug en op de pakbon en bestelbon. Vergeet niet op ‘Bijwerken’ te klikken om de bestelling op te slaan. 

Waar vind ik de verzendmethode?

Indien je verzending voorziet op de webshop, staan hier gegevens voor verzending bovenaan bij ‘Verzendmethode’ of ‘Shipping’. In de meeste gevallen is dit ook het factuuradres. 

Datum en tijd van een bestelling aanpassen

Onderaan de bestelling kan je de gewenste afhaal/leverdatum en/of tijdslot veranderen. Dat doe je ‘Delivery date and time’ op de kalender een andere datum aan te duiden, en een ander tijdslot te kiezen. Vergeet niet op te slaan nadat je dit gewijzigd hebt.

Ter info! Elke wijziging wordt meteen ook automatisch op de betselbonnen en pakbonnen en in de Freddie-lijsten gewijzigd. Wil je dat de klant hier nog een mailtje van krijgt? Klik dan rechts bovenaan op ‘bestelling acties > nieuwe bestelmelding

Hoe verstuur ik een e-mail opnieuw?

Heeft de klant geen bevestigingsmail ontvangen? Check dan eerst of het emailadres correct is ingevoerd bij ‘facturering’. Is dit het geval? Dan kan het zijn dat de bevestigingsmail in de spam mailbox van de klant is terechtgekomen. Vraag de klant om even te dubbelchecken en om de mail als ‘veilig / geen spam’ te beoordelen.

Vindt de klant zijn bevestigingsmail niet terug? Dan kan je deze nog eens opnieuw versturen door te klikken op ‘Bestelgegevens’  bij ‘Send order email’. 

Hoe sla ik een aangepaste bestelling op?

Controleer nogmaals of alle wijzigingen correct zijn door de details van de bestelling te bekijken. Nadat je de gewenste aanpassingen hebt gemaakt, plaats je de bestelling opnieuw in de juiste status, meestal is dit ‘In behandeling’ en klik je op de knop ‘Bestelling opslaan’ of ‘Bijwerken’ om de wijzigingen te bewaren.

Wanneer je een bestelling opnieuw ‘In behandeling’ plaatst, dan krijgt de klant automatisch een mail met de aangepaste bestelling en bestelbon. 

Kunnen klanten bestellen en betalen in de winkel?

Ja, als een klant graag in de winkel bestelt, kun je zelf de bestelling op de webshop invoeren. Dat kan via de front-end of back-end. Je kan ervoor kiezen om de knop ‘Betalen in de winkel’ standaard op de check-out pagina te tonen of te verbergen. Wanneer deze optie verborgen is, kan enkel jij betalingen in de winkel aanvaarden. Stuur naar help@f-reddie.be om deze knop toe te voegen aan de betaalopties.

Klanten

Waar vind ik de gegevens van klanten die online besteld hebben?

Ga naar ‘Woocommerce’ > ‘Klanten’. Via deze knop krijg je snel een overzicht van alle klantgegevens van alle klanten die ooit een bestelling hebben geplaatst via de webshop.

Uiteraard moet de bestelling wel nog bestaan in ‘Woocommerce’ > ‘Bestellingen’. Gegevens van bestellingen die werden verwijderd kunnen niet meer teruggehaald worden.

Rapporten

Waar kan ik de statistieken van de webshop raadplegen?

Ga naar Woocommerce’ > ‘Rapporten. Via deze knop kan je statistieken bekijken van al jouw verkopen in de webshop. Uiteraard moet de bestelling wel nog bestaan in ‘Woocommerce > ‘Bestellingen’. Gegevens van bestellingen die werden verwijderd kunnen niet meer teruggehaald worden.

Producten

Wat is een simpel product?

Een simpel product is een product zonder variaties, m.a.w. zonder selecteerbare opties.

Wat is een variabel product?

Een variabel product is een product met verschillende variaties, waarbij je één of meerdere opties kunt selecteren. Een gerecht waarbij je verschillende sauzen kunt kiezen bijvoorbeeld. In dit geval zijn champignonsaus, pepersaus of bearnaisesaus de verschillende variaties.

Producten terugvinden en sorteren

Waar vind ik mijn producten terug in de back-end?

Ga in het linkermenu van je dashboard naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Dit brengt je naar een overzicht van alle producten in je webshop. Op deze pagina zie je een lijst met alle producten die deel uitmaken van je productassortiment, ook de producten die niet worden getoond in de front-end (= op de webshop).

 

Je ziet meteen een overzicht van alle producten met daarbij de foto, de voorraadstatus, de prijs, categorie en FRFD (Freddie Fields). Je kan meer of minder info tonen op deze overzichtspagina door rechtsbovenaan op ‘Scherminstellingen’ te klikken. Daar vink je de items aan/uit die je wil zien in je overzicht. Hier kun je er ook voor kiezen om meer of minder producten te tonen op 1 pagina.

Hoe kan ik een product zoeken?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Typ bovenaan (een deel van) het gewenste product in de zoekbalk. Klik daarna op ‘Producten zoeken’.

Hoe kan ik een categorie zoeken?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Klik bovenaan op ‘Een categorie selecteren’. Daarna krijg je een overzicht in lijstweergave van alle categorieën van je shop. Kies de gewenste categorie en klik daarna op ‘Filter’.

Let op! Heb je een groot aantal categorieën? Dan is het mogelijk dat jouw categorie-overzicht niet in een lijst wordt weergegeven. Er zal dan een invulveld weergegeven worden waarin je de categorie kunt typen.

Hoe sorteer ik mijn producten?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Je kan de webshop producten filteren op categorie, producttype of voorraadstatus. Kies in de balk bovenaan de gewenste filter(s) en klik daarna op ‘Filter’. Je kan meerdere filters tegelijkertijd gebruiken. Enkel de gewenste producten worden in het overzicht getoond.

Producten bewerken

Hoe selecteer ik meerdere producten?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Vink de gewenste producten aan via de checkboxes aan de linkerkant. Om alle producten te selecteren vink je de bovenste checkbox aan.

Hoe bewerk ik meerdere producten tegelijkertijd?

 • Bewerken
  Als je de gewenste producten hebt aangevinkt, kies je bovenaan links bij ‘Bulkacties voor ‘Bewerken’. Klik daarna op ‘Toepassen’ om het bewerkingsvenster te openen. Daarin kan je de categorie, status, prijs, aanbieding, zichtbaarheid, voorraad en andere instellingen van de producten aanpassen. Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan via de knop ‘Bijwerken’.
 • Verwijderen
  Vink de gewenste producten aan en kies bovenaan bij ‘Bulkacties’ voor ‘Verwijderen’. Klik op ‘Toepassen’ om de producten naar de prullenmand te verplaatsen. Wil je de gewiste producten ook permanent verwijderen? Ga bovenaan naar ‘Prullenmand’ en selecteer de producten die je wenst te verwijderen. Kies bij ‘Bulkacties’ voor ‘Permanent verwijderen’ en klik op ‘Toepassen’. Let op! Als je iets permanent verwijderd hebt, kan dit niet meer ongedaan gemaakt worden.

Hoe bewerk ik een product in de back-end? (intro)

Je kan een product op twee manieren aanpassen: via snel bewerken of de productpagina. Bekijk hieronder de verschillende opties.

Hoe kan ik een product snel bewerken?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Snel bewerken’.
Pas daar de gewenste instellingen aan.

 • Categorie
  Vink de gewenste categorie/categorieën aan. Let op! De tijdsinstellingen worden aan de hand van de categorieën ingesteld. Meerdere categorieën aan één product toewijzen kan voor een conflict zorgen.
 • Status
  Gepubliceerd, wachten op beoordeling of concept.
 • Prijs
 • Aanbieding
 • Verzendklasse
 • Zichtbaarheid
  Catalogus & zoeken, catalogus, zoeken of verborgen.
 • Voorraadbeheer
  Uitverkocht, in nabestelling of op voorraad.

Hoe kan ik een product bewerken?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Klik op de naam van het product of kies voor ‘Bewerken’.

 • Algemeen
  Hier pas je de prijs en de actieprijs aan. Klik op ‘Bijwerken’ om de aanpassingen op te slaan.
 • Voorraad
  Je kunt ervoor kiezen om de voorraad van een product te beheren. Vink ‘Voorraadbeheer’ aan en geef het gewenste aantal in. Klik op ‘Bijwerken’ om de aanpassingen op te slaan.
 • Gerelateerde producten
  Wil je op de productpagina ook gerelateerde producten meegeven? Dan kun je bij ‘Gerelateerde producten’ kiezen om een categorie of specifieke producten onderaan weer te geven.
 • Variaties
  De eigenschappen of attributen die aan een variabel product gelinkt zijn, worden hier gecombineerd om verschillende variaties te creëren. Kies om de variaties automatisch te laten genereren of voeg handmatig toe.
 • Geavanceerd
  • Borg
   Werk je met borg? Kies voor borg per product of een vaste borg per bestelling. Vink aan en vul de prijs bij de juiste optie aan.
  • PLU
   Werk je met PLU’s? Bij ‘PLU Id’ kun je het PLU nummer ingeven.
  • Subitems
   Vul de subitems van je product aan bij ‘Product sub items’. Scheid de verschillende items door een komma, zonder spaties. Gebruik geen accenten of vreemde tekens. Klik op ‘Bijwerken’ om de aanpassingen op te slaan.
 • F-reddie Fields
  Wil je een extra keuze meegeven aan je product? Kies hier het gewenste F-reddie Field. Meer informatie over hoe je een F-reddie Field instelt, vind je onder de rubriek F-reddie.
 • StoreCustomizer
  Indien je een prefix aan de prijs wil toevoegen, zoals ‘prijs per persoon’ of ‘prijs per portie’, vul je die bij ‘Price prefix’ in. Als er al een standaard prefix ingesteld werd, dan zul je die in het lichtgrijs zien staan.
 • Productomschrijving
  Geef bij korte productbeschrijving extra informatie mee over je product. Zorg voor een aantrekkelijke en overtuigende omschrijving.
 • Productafbeelding
  Je kan de prijs van een product aanpassen via snel bewerken of via de productpagina.

Hoe kan ik een prijs aanpassen?

Je kan de prijs van een product aanpassen via snel bewerken of via de productpagina.

 • Snel bewerken
  Ga naar ‘Woocommerce’ > ‘producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Snel bewerken’. Vul bij ‘Prijs’ de gewenste prijs in.
 • Productpagina
  Ga naar ‘Woocommerce’ > ‘Producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Bewerken’. Ga op de productpagina naar ‘Productgegevens’ > ‘Algemeen’ en vul de prijs in bij ‘Reguliere prijs’.

Hoe pas ik de productnaam en permalink aan?

Je kan de naam en permalink van een product aanpassen via snel bewerken of via de productpagina.

 • Snel bewerken
  Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Snel bewerken’. Bewerk de producttitel en de bijhorende slug. Let op! Gebruik voor de slug geen accenten of vreemde tekens.
 • Productpagina
  Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Bewerken’. Pas de titel bovenaan aan (gebruik geen accenten of vreemde tekens)

Hoe kan ik een categorie aanpassen?

Je kan de categorie aanpassen via snel bewerken of op de productpagina.
Vink de gewenste categorie aan. Let op! De tijdsinstellingen worden aan de hand van de categorieën ingesteld. Meerdere categorieën aan één product toewijzen kan voor een conflict zorgen. 

 • Snel bewerken
  Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Snel bewerken’. Vink de gewenste (sub)categorie aan.
 • Productpagina
  Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Bewerken’. Vink bij ‘Productcategorieën’ de gewenste categorie aan.

Hoe beheer ik de voorraad van een product?

Je kunt de voorraad van een product aanpassen via snel bewerken (beperkt) of via de productpagina.

 • Snel bewerken
  Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Wijzig de voorraadstatus naar ‘Op voorraad’, ‘Uitverkocht’ of ‘In nabestelling’. Wil je de voorraad beheren? Klik het vinkje aan en geef het juiste aantal in. Geef mee of nabestellen mogelijk is bij ‘Nabestellingen’. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!
 • Productpagina
  Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Bewerken’. Ga op de productpagina naar ‘Productgegevens’ > ‘Voorraad’. Vul de voorraad in en vink opties aan naar wens. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

Hoe kan ik gerelateerde producten aan een product toevoegen?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Bewerken’.

Ga op de productpagina naar ‘Productgegevens’ > ‘Gerelateerde producten’. Kies om een categorie of specifieke producten onderaan weer te geven door bij ‘Product’ of ‘Categorie’ de gewenste artikelen te typen en te selecteren. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

Hoe pas ik subitems van een product aan?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Bewerken’. Ga naar ‘Productgegevens’ > ’Geavanceerd’ en pas bij ‘Product subitems’ de subitems van het product aan. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

Let op! Subitems worden gescheiden door een komma zonder spatie. Accenten of andere tekens worden niet ondersteund. De subitems van variabele producten staan onder de productvariaties.

Hoe voeg ik subitems toe aan een product?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Bewerken’. Ga naar ‘Productgegevens’ >’Geavanceerd’ en vul bij ‘Product subitems’ de subitems van het product in. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

Let op! Subitems worden gescheiden door een komma zonder spatie. Accenten of andere tekens worden niet ondersteund.

Waar kan ik een PLU ingeven?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Bewerken’. Ga naar ‘Productgegevens’ > ‘Geavanceerd’ en geef bij ‘PLU Id’ het juiste nummer in.

Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Bewerken’. Ga naar ‘Productgegevens’ > ‘Geavanceerd’ en geef bij ‘PLU Id’ het juiste nummer in. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan! 

Hoe voeg ik borg toe of pas ik de bestaande borg aan?

Werk je met borg? Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Bewerken’. Ga naar ‘Productgegevens’ > ‘Geavanceerd’

Kies voor borg per product of een vaste borg per bestelling. Vink borg per product (optie # 1) of vaste borg per bestelling (optie # 2) aan. Vul daarna bij ‘Prijs borg optie’ bij het juiste nummer de borg in. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

Hoe maak ik een variabel product aan?

Wil je een product met meerdere variaties? Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Bewerken’ en ga naar ‘Productgegevens’ .

Kies dan bovenaan bij ‘Productgegevens’ voor ‘Variabel product’. Nadat je dit hebt aangepast zal in de linkerkolom de optie ‘Variatie’ verschijnen. Voordat je variaties kan toevoegen moeten er eigenschappen of attributen aangemaakt worden om aan het product te koppelen.

Tip! Het is mogelijk dat het venster ‘Productgegevens’ zichzelf sluit nadat je het producttype hebt aangepast. Gebruik het pijltje om het venster terug te openen.

Wat zijn eigenschappen of attributen?

Eigenschappen of attributen zijn opties die je aan een variabel product kunt koppelen. Deze eigenschappen worden meestal gegroepeerd en kunnen verschillende opties bevatten. Deze opties kunnen variëren in prijs.

Bv. eigenschap: bijgerecht

  • geen
  • krielaardappelen (€3,5)
  • puree (€4)
  • kroketten (€4,5)

Hoe voeg ik eigenschappen toe?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Attributen’ (kan ook ‘Eigenschappen’ noemen). Maak een nieuwe eigenschap aan door een naam voor je groep in te geven bij ‘Naam’. De slug wordt automatisch aangemaakt en hoef je dus niet in te vullen. Klik op ‘Eigenschap toevoegen’ om de nieuwe groep aan te maken.

In de rechterkolom zie je een overzicht van alle groepen. Wil je de groep wijzigen? Breng je cursor naar de gewenste groep en kies voor ‘Bewerk’. Klik op ‘Verwijderen’ om de groep te wissen. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

Om opties aan je groep te koppelen klik je op ‘Voorwaarden instellen’. Geef je optie een naam en klik ‘Nieuwe toevoegen’. De optie verschijnt daarna in de rechterkolom. Wil je een bepaalde optie eerst tonen? Klik op een optie en sleep ze in de gewenste volgorde.

Hoe kan ik variaties maken?

Ga naar ‘Woocommerce’ > ‘Producten’ en ga naar het product waar je variaties aan wil koppelen. Controleer bovenaan het product bij ‘Productgegevens’ als het producttype ‘Variabel product’ aangeduid staat.

Ga naar ‘Attributen’ en kies voor de optie ‘Bestaande toevoegen’. Scroll tussen de verschillende groepen of typ een deel van het woord in. Klik op de gewenste groep. Selecteer bij waarden de opties uit de groep die je aan dit product wil koppelen. Wil je alle opties uit de groep? Klik dan op ‘Alles selecteren’. Let op! Zorg dat de optie ‘Gebruik voor variaties’ aangevinkt staat. Voeg meerdere groepen toe naar keuze. Klik op ‘Eigenschappen opslaan’ om de gekozen opties op te slaan.

Om variaties te maken met de opties die je net hebt opgeslagen, klik je op ‘Variaties genereren’. Je kan ze ook een voor een handmatig toevoegen met de knop ‘Handmatig toevoegen’. Tip! Wil je aan je klanten een keuze voorstellen? Stel dan bij ‘Standaard formulierwaarden’ de vooropgestelde keuzes in.

Als je variaties aangemaakt zijn, klik je op ‘Uitklappen’ om alle informatie aan te vullen. Prijs en subitems zijn velden die zeker ingevuld moeten zijn, bijschrift en afbeelding zijn niet verplicht. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

Hoe kan ik een bestaande variatie wijzigen?

Ga naar ‘Woocommerce’ > ‘Producten’ en ga naar het product waar je variaties aan wil koppelen. Onder ‘Variaties’ vind je de bestaande variaties terug. Je kan een variatie handmatig toevoegen of verwijderen. Vergeet je aanpassingen niet op te slaan.

Er zijn opties verdwenen op de productpagina?

De verschillende vensters op de productpagina zijn dynamisch en kun je naar wens verplaatsen en open- of toe klappen. Vind je een bepaalde optie of bepaald venster niet? Controleer dan even of hij verschoven of toegeklapt is.

Hoe kan ik een custom product toevoegen?

Dit antwoord vind je onder de rubriek Woocommerce.

Hoe verberg ik een product op de webshop?

 Als je een product (tijdelijk) niet meer wil weergeven op de webshop, dan hoef je het niet te verwijderen. Ga naar ‘Producten’ > ‘Alle producten’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Snel bewerken’. Kies bij ‘Zichtbaarheid’ voor ‘Verborgen’. Je kan bij ‘Status’ ook kiezen voor ‘Concept’. F-reddie raadt ook aan om altijd bij ‘Voorraad’ het product op ‘Uitverkocht’ te plaatsen.

Waar vind ik mijn productcategorieën terug?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Categorieën’. Daar vind je een overzicht van alle categorieën. Subcategorieën worden aangegeven met een streepje en staan telkens onder de hoofdcategorie weergegeven.

Hoe maak ik een nieuwe categorie aan?

Ga naar ‘Producten’ > ‘Categorieën’. Vul de naam van de categorie in, de slug hoef je niet zelf in te vullen, deze wordt automatisch aangemaakt.

Wil je graag een subcategorie? Kies bij ‘Hoofdcategorie’ de categorie waar deze nieuwe categorie onder zal vallen.

Vink ‘Enable Delivery Dates’ aan om tijdinstellingen voor deze categorie mogelijk te maken (belangrijk!). Vergeet je wijzigingen niet op te slaan onderaan de pagina!

Het is mogelijk om een foto voor je categorie in te stellen, kies een foto uit de mediabibliotheek of upload een van je computer.
Let op! Zorg dat je foto een grootte heeft van ongeveer 1 MB.

Hoe pas ik een bestaande (sub)categorie aan?

Via ‘Bewerken’ kom je op de categoriepagina. Daar kun je de categorienaam, slug, hoofdcategorie, beschrijving en foto aanpassen.

Ga naar ‘Producten’ > ‘Categorieën’. Breng de cursor naar het gewenste product en kies voor ‘Snel bewerken’ of ‘Bewerken’.

Met ‘Snel bewerken’ kun je de naam en de slug van de (sub)categorie aanpassen. 

Seizoensgebonden aanpassingen

Hoe bereid je je webshop voor op seizoenspieken zoals de feestdagen?

Het is essentieel om op tijd te beginnen met de voorbereidingen voor je seizoensgebonden productassortiment. Pas bestaande producten aan en voeg nieuwe producten toe in je persoonlijke Excel-bestand, zodat F-reddie deze kan toevoegen op de webshop, of voeg de producten zelf toe. Zorg er ook voor dat je op tijd begint met het maken van reclame voor je nieuwe assortiment, zodat klanten op de hoogte zijn van wat je aanbiedt voor het komende seizoen. Doe dit bijvoorbeeld met een aantrekkelijke mailing of overzichtelijke folder.

Als je nieuwe categorieën toevoegt, laat ons dit dan zeker weten. Op die manier kunnen we deze categorieën integreren in de structuur van je webshoppagina, zodat klanten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Wil je graag extra info meegeven of een aparte pagina aanmaken? Neem dan contact op met ons team.

Heb je hulp nodig bij promotiemateriaal of andere zaken? F-reddie staat voor je klaar.

Tips voor het beheren van seizoensgebonden productaanbiedingen

Seizoensgebonden producten en categorieën die jaarlijks terugkeren, hoeven niet telkens opnieuw toegevoegd te worden aan de webshop. Gedurende het jaar kunnen ze verborgen worden en eenvoudig aangepast worden voordat ze weer online komen.

FREDDIE

Afhaal en levering instellingen

Hoe stel ik mijn algemene afhaaldata in?

F-reddie werkt momenteel aan een grote update voor de afhaal- en leverinstellingen. Neem contact op via help@f-reddie.be om je afhaaltijden in te stellen of te wijzigen.

Let op! Afhaaldata worden steeds per categorie ingesteld. Hou hier rekening mee bij het opstellen van je online productassortiment

Hoe stel ik specifieke afhaaldata in?

F-reddie werkt momenteel aan een grote update voor de afhaal- en leverinstellingen. Neem contact op via help@f-reddie.be om je afhaaltijden in te stellen of te wijzigen.

Let op! Afhaaldata worden steeds per categorie ingesteld. Hou hier rekening mee bij het opstellen van je online productassortiment.

Hoe stel ik mijn vakantie in?

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’. Kies in het dashboard voor ‘Afhaal- en leverinstellingen’. Ga naar ‘Algemene instellingen’ > ‘Vakantie’.

Geef je vakantie een naam en stel de data in. Wil je de webshop voor één dag sluiten? Geef dan tweemaal dezelfde datum in. Hulp nodig? Mail naar help@f-reddie.be

Tip: geef bij de opstart van je F-reddie webshop jouw vaste vakantiedagen al door, zo kunnen we deze al correct voor je instellen.

Hoe stel ik mijn tijdsloten in?

F-reddie werkt momenteel aan een grote update voor de afhaal- en leverinstellingen. Neem contact op via help@f-reddie.be om je afhaaltijden in te stellen of te wijzigen.

F-reddie werkt momenteel aan een grote update voor de afhaal- en leverinstellingen. Neem contact op via help@f-reddie.be om je afhaaltijden in te stellen of te wijzigen.

Hoe stel ik aangepaste bezorginstellingen in?

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’. Kies in het dashboard voor ‘Afhaal- en leverinstellingen’. Ga naar ‘Algemene instellingen’ > ‘Vakantie’.

F-reddie werkt momenteel aan een grote update voor de afhaal- en leverinstellingen. Neem contact op via help@f-reddie.be om je afhaaltijden in te stellen of te wijzigen.

Afhaal en levering kalender

Hoe raadpleeg ik mijn kalender?

F-reddie werkt momenteel aan een grote update voor de afhaal- en leverinstellingen. Neem contact op via help@f-reddie.be om je afhaaltijden in te stellen of te wijzigen.

Let op! Afhaaldata worden steeds per categorie ingesteld. Hou hier rekening mee bij het opstellen van je online productassortiment

Instellingen pakbon en bestelbon

Hoe pas ik mijn pakbon aan?

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’. Kies in het dashboard voor ‘Pakbon instellingen’.

Om het logo te veranderen, klik je op ‘Voeg een logo toe of pas aan’, daarna kom je terecht bij de ‘General Settings’. Deze instellingen gelden zowel voor de pakbon als de bestelbon. Kies hoe je de PDF wilt laten weergeven, verander het logo en vul je bedrijfsinformatie in. Sla je wijzigingen op en keer terug naar de pakboninstellingen.

Stel aan de hand van de schuivers in welke klant- en bedrijfsinformatie op de pakbon getoond zal worden. Je kunt ervoor kiezen om een korte beschrijving op de pakbon toe te voegen.

Hoe pas ik mijn bestelbon aan?

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’. Kies in het dashboard voor ‘Facturen instellingen’.

Om het logo te veranderen, klik je op ‘Voeg een logo toe of pas aan’, daarna kom je terecht bij de ‘General Settings’. Deze instellingen gelden zowel voor de pakbon als de bestelbon. Kies hoe je de PDF wilt laten weergeven, verander het logo en vul je bedrijfsinformatie in. Sla je wijzigingen op en keer terug naar de factuurinstellingen.

Stel aan de hand van de schuivers in welke klant- en bedrijfsinformatie op de pakbon getoond zal worden. Je kunt ervoor kiezen om een korte beschrijving op de bestelbon toe te voegen.

Hoe wijzig ik het logo op de pakbon en bestelbon?

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’. Kies in het dashboard voor ‘Pakbon instellingen’ of ‘Facturen instellingen’ .Om het logo te veranderen, klik je op ‘Voeg een logo toe of pas aan’, daarna kom je terecht bij de ‘General Settings’. Deze instellingen gelden zowel voor de pakbon als de bestelbon. Kies hoe je de PDF wilt laten weergeven, verander het logo en vul je bedrijfsinformatie in. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’. Kies in het dashboard voor ‘Afhaal- en leverinstellingen’. Ga naar ‘Algemene instellingen’ > ‘Vakantie’.

Instellingen check-out velden

Hoe pas ik mijn check-out velden aan?

 • Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies voor ‘Check-out velden instellingen’.


Kies tussen ‘Velden voor betaling’, ‘Velden voor verzending’ of ‘Bijkomende velden’.

Klik op ‘Wijzig’ om een bestaand check-out veld aan te passen. Wijzig de naam en duidt aan of het veld verplicht ingevuld dient te worden. Vergeet je wijzigingen niet op te slaan!

Vink een check-out veld aan en kies voor ‘Verwijderen’ om het check-out veld te wissen, ‘Inschakelen’ om het veld op de check-out pagina te tonen en ‘Uitzetten’ om het veld niet langer op de check-out pagina te vertonen. 

Hoe voeg ik een check-out veld toe?

Vul het deel van de slug aan en typ bij ‘Label’ de gewenste naam. Bij ‘Placeholder’ kan je een vooraf ingestelde tekst meegeven. Vink ‘Verplicht’ aan om je veld verplicht te maken.

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies voor ‘Check-out velden instellingen’. Klik op ‘+ Veld toevoegen’ om een nieuw veld aan te maken. 

Freddie product opties

Hoe wijzig ik een invulveld of checkbox? (Freddie Fields)

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies voor ‘Invulvelden en checkboxes’. Hier krijg je een overzicht van alle invulvelden, dropdowns en checkboxes die aan je webshop producten gekoppeld zijn. 

Klik op ‘Wijzig’ om een groep aan te passen. In deze groep staan de verschillende invulvelden of checkboxes die daaraan gekoppeld zijn. Klik op ‘edit’ om een veld te wijzigen.

Hoe voeg ik een invulveld of checkbox toe? (Freddie fields)

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies voor ‘Invulvelden en checkboxes’. Hier krijg je een overzicht van alle invulvelden, dropdowns en checkboxes die aan je webshop producten gekoppeld zijn. 

Klik op ‘Creëer een groep’ om een nieuw field aan te maken. Geef de groep een naam, deze naam is niet zichtbaar voor de klant. Je kunt meerdere invulvelden of checkboxes aan een groep koppelen. Bv. groep ‘Belegde broodjes’ met daaronder een checkbox voor ‘met of zonder groentjes’ en een checkbox voor ‘wit of bruin brood’.

Klik op ‘+ voeg veld toe’ om een nieuw veld aan te maken. Kies tussen een van onderstaande mogelijkheden:
Text Input: een leeg opmerkingenveld waar de klant kan typen.

Select Input: een dropdown waaruit de klant kan kiezen.
Checkbox Input: verschillende checkboxes die de klant kan aanvinken.

Vul de gewenste vakjes in om je Freddie Field samen te stellen. Weet je niet goed wat je moet invullen. De vraagtekens ‘?’ bij elk veld helpen je op weg. Bewaar alle aanpassingen.

Deze groep kan je nu aan een product koppelen de knop ‘koppel aan producten’ of  via F-REDDIE Fields onder productgegevens op de productpagina.

Hoe stel ik een korting in?

 • Een korting op een product

  Wil je een actieprijs instellen voor een bepaald product? Ga in het linkermenu naar ‘Producten’ en kies het product waarvoor je een korting wilt instellen. Kies voor ‘Snel Bewerken’ of ‘Bewerken’ en vul bij ‘Actieprijs’ de gewenste prijs in.

 • Andere kortingsmogelijkhedenF-reddie werkt momenteel aan een update. Neem contact op via help@f-reddie.be om kortingen in te stellen. 

Hoe stel ik een minimum of maximum aantal in?

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies voor ‘Min en max aantal’. Kies voor ‘wijzig’ om een bestaande regel aan te passen of klik op ‘+ nieuwe regel toevoegen’

Vul (of wijzig) bovenaan de naam in van de regel en kies op welk(e) niveau(‘s) de regel actief moet zijn: productniveau, variabel productniveau en/of categorie-niveau.

Klik op de rode knop ‘ + Add rule’ om een nieuwe regel binnen dat niveau aan te maken. Typ in het linkste kader (het begin van) het gewenste product. Vul het minimum en maximum aantal (indien van van toepassing) aan. Vergeet niet om de schuiver bovenaan aan te zetten en je instellingen op te slaan.

Freddie export bestellingen

Export totale bestelling per klant

In deze exportlijst vind je de volledige bestelling terug. Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Per klant’ of in het dashboard ‘Export totale bestelling per klant’.

Selecteer de gewenste start- en einddatum. Indien je dat wenst kun je gericht zoeken op naam van de klant, bestelnummer en/of categorie. Werk je met afhaal en levering? Dan kun je hierin ook filteren. Klik op ‘Bevestigen’ of ‘Afdrukken’.

Export per item

Deze exportlijst toont je de totalen per product met de bijbehorende categorie. Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Per item’ of in het dashboard ‘Export bestellingen per item’.

Selecteer de gewenste start- en einddatum. Indien je dat wenst kun je gericht zoeken op itemnaam (=productnaam) en/of categorie. Klik op ‘Bevestigen’ of ‘Afdrukken’.

Export details per item

Deze exportlijst toont je per product welke klanten besteld hebben, wanneer ze het komen afhalen, het totale aantal producten en de bijbehorende categorie. Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Export per subitem’ of in het dashboard ‘Export bestellingen per item’.

Selecteer de gewenste start- en einddatum. Indien je dat wenst kun je gericht zoeken op afhaal of levering en/of categorie. Klik op ‘Bevestigen’ of ‘Afdrukken’.

Export per subitem

In deze exportlijst worden de subitems per product getoond met de bijbehorende totale aantallen. Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Per subitem’ of in het dashboard ‘Export bestellingen per subitem’.

 

Selecteer de gewenste start- en einddatum. Indien je dat wenst kun je gericht zoeken op item of subitem naam en/of categorie. Klik op ‘Bevestigen’ of ‘Afdrukken’.

Export totalen sub-items

Deze exportlijst toont je alle subitems per onderdeel of het totale aantal subitems. Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Totalen subitems’ of in het dashboard ‘Export totalen subitems’.

 

Selecteer de gewenste start- en einddatum. Indien je dat wenst kun je gericht zoeken op subitem naam en/of op item naam. Kies voor ‘Toon enkel totalen’ om de totale aantallen te zien. Klik op ‘Bevestigen’ of ‘Afdrukken’.

Bijvoorbeeld: zijn er verschillende producten die als bijgerecht puree bevatten en wil je zien hoeveel puree je in totaal moet maken voor de aangeduide periode? Kies dan voor ‘Toon enkel totalen’. 

Export pakbonnen

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Pakbonnen’ of in het dashboard ‘Export pakbonnen’.

 

Selecteer de gewenste start- en einddatum. Zoek op naam van de klant, categorie en/of bestelnummer indien gewenst. Klik op exporteer om de pakbonnen te downloaden.

Ik heb op exporteer geklikt maar mijn pakbonnen downloaden niet?

Is het de eerste keer dat je je pakbonnen wil downloaden? Dan kan het zijn dat de pop-up geblokkeerd wordt. Zoek naar onderstaande melding in de zoekbalk en accepteer downloads.

 

Export facturen (= bestelbonnen)

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Facturen’ of in het dashboard ‘Export facturen’.

Selecteer de gewenste start- en einddatum. Zoek op naam van de klant, categorie en/of bestelnummer indien gewenst. Klik op exporteer om de bestelbonnen te downloaden. 

Selecteer de gewenste start- en einddatum. Zoek op naam van de klant, categorie en/of bestelnummer indien gewenst. Klik op exporteer om de pakbonnen te downloaden.

Ik heb op exporteer geklikt maar mijn facturen downloaden niet?

Is het de eerste keer dat je je bestelbonnen wil downloaden? Dan kan het zijn dat de pop-up geblokkeerd wordt. Zoek naar onderstaande melding in de zoekbalk en accepteer downloads.

Export opmerkingen klant

Deze exportlijst toont je alle opmerkingen die klanten bij de bestelling meegegeven hebben.Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Opmerkingen ’ of in het dashboard ‘Export opmerkingen klant’.

Selecteer de gewenste start- en einddatum. Zoek op naam van de klant, categorie en/of bestelnummer indien gewenst. Klik op ‘Bevestigen’ of ‘Afdrukken’.

Export bestellingen Excel of CSV

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Excel of CSV ’ of in het dashboard ‘Export bestellingen Excel of CSV’.

Selecteer de gewenste start- en einddatum en kolommen die je wenst te exporteren. Let op: bestelnummer moet altijd aangevinkt zijn! Kies om de aangevinkte tabellen naar Excel of CSV te exporteren. Klik op ‘Bevestig’ om je download te starten.

Export etiketten

Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Excel of CSV ’ of in het dashboard ‘Export bestellingen Excel of CSV’.

Selecteer de gewenste start- en einddatum en maak indien nodig gebruik van de verschillende sorteerfuncties. Vink de kolommen aan die op het etiket getoond mogen worden en klik op ‘Alles afdrukken’ om de etiketten te exporteren.

Tools

Mail

Beheert F-reddie ook mijn mails?

Wij beheren zelf geen mails, maar kunnen je wel in contact brengen met de juiste partner. Hulp nodig? Contacteer F-reddie, wij helpen je op weg.

Ik ontvang geen bevestigingsmails?

Als je geen bevestigingsmail van een bestelling ontvangt, check dan eerst je spam. Indien je de mail niet terugvindt, neem contact op via help@f-reddie.be.

Pop-up

Hoe pas ik een pop-up aan? (Hustle)

In deze exportlijst vind je de volledige bestelling terug. Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Per klant’ of in het dashboard ‘Export totale bestelling per klant’.

Bij het tabblad ‘Content’ kun je de titel, foto, tekst en buttons aanpassen. Contacteer F-reddie voor het design en weergave van je pop-up. Klik bovenaan op ‘Preview’ om een voorbeeld van je pop-up te bekijken. Klik op ‘Update’ om je pop-up op te slaan.

Hoe zet ik een pop-up aan of uit?

Deze exportlijst toont je de totalen per product met de bijbehorende categorie. Ga in het linkermenu naar ‘FREDDIE’ en kies in het linkermenu ‘Per item’ of in het dashboard ‘Export bestellingen per item’.

Ga in het linkermenu naar ‘Hustle’. Klik op het tandwiel en kies voor ‘Publish’ of ‘Unpublish’. 

Integraties

Externe betaalsystemen

Mollie

Als partner van Mollie kan F-reddie ervoor zorgen dat het betaalsysteem van Mollie naadloos wordt gekoppeld aan je webshop. Hierdoor kun je eenvoudig en efficiënt betalingen ontvangen.

Om te beginnen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Log in op je Mollie dashboard.
 2. Zoek de test en live API keys.
 3. Vul deze API keys in op de voorziene plaats in de F-reddie checklist of stuur deze door via mail.

Hulp nodig? Stuur een mailtje naar help@f-reddie.be.

Wordline

Als partner van Worldline kan F-reddie ervoor zorgen dat het betaalsysteem van Worldline naadloos wordt gekoppeld aan je webshop. Hierdoor kun je eenvoudig en efficiënt betalingen ontvangen.

Om te beginnen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Log in op je Worldline dashboard.
 2. Zoek de test en live API keys.
 3. Vul deze API keys in op de voorziene plaats in de checklist van je webshop.

Hulp nodig? Stuur een mailtje naar help@f-reddie.be.

Waar kan ik het saldo van mijn online betalingen terugvinden?

Alle online betalingen zijn te vinden in het dashboard van je Mollie- of Wordline-account.

Hulp nodig? Op de FAQ pagina’s van Mollie en Wordline vind je heel wat handige tips en informatie.

 

Beveiliging

Is mijn website voldoende beveiligd?

Wij raden elke klant aan om Wordfence te gebruiken voor optimale beveiliging. Dit jaarlijks abonnement wordt standaard toegevoegd aan de opstart-offerte. Daarnaast zijn wij trotse partner van Combell, die de hoogste standaarden voor webhosting hanteert.

Ik ervaar spam op mijn computer, wat nu?

Breng ons hiervan op de hoogte, zodat wij je website extra kunnen beveiligen. Wij raden onze klanten altijd aan om een Wordfence-account te gebruiken voor optimale bescherming.

Als je spam op je computer ontvangt, kun je het beste de berichten meteen verwijderen zonder ze te openen. Zorg ervoor dat je een goede spamfilter installeert en activeert in je e-mailprogramma om toekomstige spam te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om je e-mailadres of telefoonnummer niet zomaar te delen op openbare websites en altijd voorzichtig te zijn met het klikken op onbekende links.

Wettelijke verplichtingen

Maakt mijn website gebruik van cookies?

Ja, het installeren van cookies gebeurt via een specifieke plugin die ontworpen is voor het beheren en plaatsen ervan op de website.

Waarvoor dienen cookies?

Cookies op een website of webshop dienen om de gebruikerservaring te verbeteren, zoals het onthouden van voorkeuren en essentiële functionaliteiten zoals de inhoud van het winkelmandje beheren. Ze helpen ook bij het analyseren van websiteverkeer en maken personalisatie van inhoud en advertenties mogelijk.

Wat zijn algemene verkoopsvoorwaarden en waarom heb ik dit nodig?

Algemene voorwaarden zijn juridische bepalingen die de rechten en plichten van zowel jou als verkoper als je klanten vastleggen. Ze regelen zaken zoals betalingsvoorwaarden, leveringsvoorwaarden, aansprakelijkheid en geschillenbeslechting. Het hebben van algemene voorwaarden is essentieel omdat ze juridische bescherming bieden en duidelijkheid scheppen over wat er van beide partijen wordt verwacht.

Deze voorwaarden kunnen wij voor jou aanleveren, of je kunt ze laten opstellen door je advocaat.

Wat is een privacyverklaring en waarom heb ik dit nodig?

Een privacyverklaring is een document waarin wordt beschreven hoe jouw bedrijf persoonlijke gegevens verzamelt, gebruikt, bewaart en beschermt van je klanten of websitebezoekers. Het biedt transparantie over welke gegevens worden verzameld, met welk doel, en hoe deze worden beveiligd. Het hebben van een privacyverklaring is cruciaal om te voldoen aan de privacywetgeving en om het vertrouwen van je klanten te winnen.

Deze verklaring kunnen wij voor jou aanleveren, of je kunt deze laten opstellen door je advocaat.

Welke gegevens moet ik op mijn website vermelden?

 • De naam van je onderneming
 • De rechtsvorm
 • Het adres van de maatschappelijke zetel van je onderneming
 • Contactgegevens zoals het telefoonnummer en e-mailadres van je onderneming
 • Het ondernemingsnummer en het BTW-nummer

Wat is GDPR?

GDPR is de afkorting van General Data Protection Regulation. De Europese privacy wetgeving over het beschermen van persoonsgegevens. De GDPR is op 24 mei 2016 in werking getreden. Ze streeft naar een betere bescherming van natuurlijke personen in de EU.

Wat heb je allemaal nodig om te voldoen aan de GDPR-wetgeving?

HTTPS
Als je hosting bij F-reddie afneemt, wordt dit automatisch voor je geregeld; je hoeft hier niets voor te doen.

Formulieren
Je mag in formulieren enkel informatie vragen die je echt nodig hebt. Wil je die gegevens ook voor iets anders gebruiken zoals bijvoorbeeld een maandelijkse nieuwsbrief? Dan moet dat expliciet vermeld worden met een opt-in aanvinkoptie.

Cookie meldingen
Informeer je website bezoekers over het gebruik van cookies op je website.

Privacy en cookiebeleid
Voorzie de nodige juridische documenten op je website en zorg ervoor dat je privacyverklaring in orde is. Hierin staat hoe uw bedrijf omgaat met persoonsgegevens.

Backup en hosting
F-REDDIE verzorgt jaarlijks updates voor de website, inclusief de benodigde updates aan de hosting via Combell.

Support en opleidingen

Kunnen mijn medewerkers een opleiding krijgen?

Heb je een medewerker die een opleiding nodig heeft? Geen probleem! Deze kunnen online gevolgd worden. Binnenkort meer hierover.