Skip to main content

Wist je dat

elke Michelin ster ook een betekenis heeft?

Heb jij je ook al eens afgevraagd van waar Michelinsterren vandaan komen en waarvoor ze juist staan? Freddie to the rescue!

De Michelingids werd oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen on the road. Er stond informatie in over tankstations en de gids moest er voornamelijk voor zorgen dat mensen meer met de auto op stap zouden gaan. Michelin hoopte zo mensen te stimuleren om grotere afstanden af te leggen, want zo versleten hun banden sneller.

Jaren later veranderde dat naar restaurants en kwam de befaamde Michelinster erbij. Eén ster betekende toen dat je ergens veilig kon eten, twee sterren dat het restaurant een aanrader was als je er toevallig langs reed. Een restaurant met drie sterren was de moeite waard om 30 kilometer om te rijden. Dit beoordelingssysteem bestaat sinds 1931.

Nu komen enkel de beste restaurants ter wereld in aanmerking. Je vindt de Michelingids in 30 verschillende landen op drie continenten. Om één Michelinster te krijgen moet een restaurant een uitstekende keuken in zijn categorie hebben. Een tweede ster wordt uitgereikt als de verfijnde keuken van het restaurant een omweg waard is. Om een derde ster te bemachtigen moet het restaurant een uitzonderlijke keuken hebben die een reis waard is.

De restaurantinspecteurs van Michelin zijn experts op het gebied van eten en drinken. Ze bezoeken alle restaurants anoniem, daardoor weet je dus nooit of jouw restaurant in de running is voor een ster.

Benieuwd naar welke restaurants op de lijst staan? Je vindt het hier:  https://guide.michelin.com/be/nl/article/news-and-views/michelin-gids-belgie-en-luxemburg-2022-de-volledige-lijst-van-de-sterren

BEN JIJ OOK READY FOR F-REDDIE?

Benieuwd hoe het F-REDDIE team jouw zaak naar een hoger niveau kan tillen?

Neem contact met ons op