Skip to main content

Een kijkje achter de schermen bij Delhaize Maldegem met Dieter van Rentergem

Bij F-REDDIE houden we ervan om onze klanten in de spotlight te zetten. Tijdens onze Freddie On Tour gingen we langs bij Delhaize Maldegem, een zelfstandige supermarkt die bekend staat om zijn verse producten. We spraken met zaakvoerder Dieter van Rentergem over zijn ervaringen met de F-REDDIE software en wat het betekent voor zijn dagelijkse bedrijfsvoering.

Hoe zou je jouw zaak omschrijven?
We zijn een zelfstandige supermarkt en proberen ons te specialiseren in de versafdeling, beenhouwerij, slagerij, charcuterie. We bestaan ondertussen een 8-tal jaar.

Wat is de specialiteit van het huis?
We benen nog alles zelf uit dus we staan wel gekend voor onze verse producten in de slagerij.

Wat is het best verkopende product op je webshop?
De vleesschotels! Onze gourmet / fondue verkopen het beste.

Wat vind je zelf het allerlekkerste product of gerecht in jouw zaak?
Mijn eigen favoriete product is onze preparé.

Hoe lang gebruik je F-REDDIE?
We gebruiken F-REDDIE ongeveer een jaar.

Hoe ben je bij F-REDDIE terechtgekomen?
We hadden van F-REDDIE gehoord via collega’s die ook al met F-REDDIE samenwerkten.

Hoe reageren jouw klanten op de webshop?
Onze klanten vinden het positief dat ze van thuis uit kunnen bestellen. We zien vooral bestellingen ’s avonds laat binnenkomen, normaal zouden ze ons niet kunnen bereiken en nu doen ze dat vlot via de website!

Hoe ga jij te werk bij het ophalen van de bestellingen?
Wij drukken de bestelbonnen af die binnenkomen via mail. De klant komt dan met zijn bestelnummer de bestelling afhalen in de winkel.

Wat is jouw ervaring met de F-REDDIE aangepaste afhaaltijden en tijdsloten?
Het is positief dat er extra tijdsinstellingen zijn! Sommige zaken moeten op voorhand besteld worden zoals belegde broodjes moeten wij ook op voorhand onze bestelling kunnen doorgeven aan de bakker. Maar bij vleesschotels kan dat tot 24 uur op voorhand besteld worden, omdat we alles altijd in huis hebben.

Kun je een vertellen wat voor jou de meerwaarde is van de F-REDDIE software?
Er zijn verschillende meerwaarden: we zien extra verkoop omdat er een drempelverlaging is. Het is vlotter en minder tijdrovend en klanten hebben van thuis een mooi overzicht van het aanbod. Daardoor gebeurt er ook nog upselling en crosselling. Onze klanten gaan niet alleen een gourmetschotel bestellen maar kijken ineens ook naar de groentjes, sauzen, apéritief & desserts.

Bespaar je tijd dankzij de F-REDDIE software?
We besparen zeker tijd! Vroeger moesten we klanten telefonisch te woord staan of in de winkel helpen met de bestelling te noteren. Nu is het gewoon uitprinten en klaarzetten.

Hoe vind je de dienstverlening van het F-REDDIE team?
Heel positief! Als er iets is, wordt dat onmiddellijk opgevolgd en opgelost.

Tot slot onze laatste vraag: wat voor advies zou je geven aan andere ondernemers die overwegen F-REDDIE klant te worden?

Ik raad aan om het zeker te doen omdat jullie een platform hebben dat al een basis biedt. Daarnaast hebben jullie ook de know-how door andere supermarkten reeds te helpen, daardoor verloopt het opzetten zeer vlot en kon ik ook snel van start gaan.

Delhaize Maldegem laat zien hoe effectief de F-REDDIE webshop kan zijn voor lokale ondernemers die hun service willen uitbreiden en hun bestelproces willen optimaliseren. Ben jij er ook klaar voor? Neem dan contact op met F-REDDIE en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

WANT SOME F-REDDIE?

Het F-REDDIE team staat je graag met raad en daad bij

Neem contact met ons op