Skip to main content

5 Tips voor betere food fotografie

Wil je je foodfoto’s naar een hoger niveau tillen? Deze vijf tips zullen je helpen om je gerechten op hun best vast te leggen en het water in de mond te laten lopen.
  1. Belichting is de sleutel: Zorg voor voldoende natuurlijk licht of gebruik zacht kunstlicht om je eten goed te verlichten. Speel met de positie van je eten en de lichtbron om het beste resultaat te krijgen. Webshop foto’s maak je best met behulp van een lightbox.
  2. Kies de juiste achtergrond: Een eenvoudige en schone achtergrond zorgt ervoor dat je eten de ster van de foto wordt. Gebruik een backdrop, effen tafelkleed, een houten plank of een rustieke tafel als achtergrond. Vermijd drukke patronen of rommelige elementen die afleiden van het eten zelf.
  3. Styling en compositie: Besteed aandacht aan de styling van je eten om het er aantrekkelijk uit te laten zien. Vermijd vlekken, kruimels of andere storende elementen. Experimenteer met verschillende borden, bestek en decoratieve elementen om een visueel interessante compositie te creëren.
  4. Details en textuur vastleggen: Breng de details en textuur van het eten naar voren om je foto’s levendiger te maken. Zoom in op interessante texturen zoals krokante korstjes, sappige vruchten of romige sauzen. Je kunt ook close-up shots maken om de details van specifieke ingrediënten te laten zien.
  5. Wees creatief met perspectief: Probeer verschillende hoeken en perspectieven uit om je eten op een unieke manier vast te leggen. Fotografeer van bovenaf om een platliggende compositie te creëren, of ga juist op ooghoogte om een meer uitnodigend beeld te krijgen. Speel met scherptediepte door te focussen op een specifiek deel van het gerecht en de rest vaag te maken.

Onthoud dat oefening en experimenteren de sleutel zijn tot het maken van geweldige foto’s van eten. Heb je er toch geen kaas van gegeten? Onze F-REDDIE partners staan voor je klaar met hun kennis en expertise. 

WANT SOME F-REDDIE?

Het F-REDDIE team staat je graag met raad en daad bij

Neem contact met ons op