Skip to main content

Wil je er voor zorgen

dat jouw bedrijf opvalt op Google en meer klanten aantrekt? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze handige gids laten we je zien hoe je jouw restaurant, traiteurzaak of supermarkt beter vindbaar kunt maken op Google. 

Maak gebruik van Google Mijn Bedrijf

Heb je al een Google Mijn Bedrijf-vermelding? Zo niet, dan is het hoog tijd om er een aan te maken! Google Mijn Bedrijf is een gratis tool waarmee je jouw gegevens, zoals openingstijden, locatie en telefoonnummer, kunt beheren. Zorg ervoor dat je profiel volledig is ingevuld en voeg aantrekkelijke foto’s toe om potentiële klanten te verleiden.

Verzamel positieve reviews

Online reviews zijn ontzettend belangrijk voor potentiële gasten. Moedig je tevreden klanten aan om een review achter te laten op je Google Mijn Bedrijf-pagina. Positieve reviews vergroten niet alleen je geloofwaardigheid, maar kunnen ook je rangschikking in de zoekresultaten verbeteren. Vergeet niet om te reageren op alle reviews, zowel positief als negatief, om te laten zien dat je betrokken bent bij je klanten.

Optimaliseer je website

Zorg ervoor dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Doe onderzoek naar relevante zoekwoorden die gasten kunnen gebruiken om jou te vinden en verwerk ze op strategische plaatsen in je website, zoals de titels, meta-beschrijvingen en inhoud. Maak je website ook mobiel vriendelijk, aangezien steeds meer mensen hun smartphones gebruiken om informatie op te zoeken.

Maak gebruik van lokale SEO

Het essentieel om gebruik te maken van lokale SEO-strategieën. Voeg relevante informatie toe aan je website, zoals je adres, telefoonnummer en openingstijden. Ook het vermelden van lokale bezienswaardigheden of evenementen kan helpen om de aandacht van lokale zoekers te trekken. Vergeet niet om je zaak aan te melden bij online bedrijvengidsen en lokale platforms.

Wees actief op social media

Social media kan een krachtig middel zijn om je bedrijf zichtbaarder te maken. Maak profielen aan op populaire platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter en deel regelmatig boeiende en visueel aantrekkelijke inhoud. Moedig gasten aan om je te taggen en hun ervaringen te delen. Dit zal niet alleen je bereik vergroten, maar ook je online aanwezigheid versterken.

Met deze praktische tips ben je goed op weg om jouw zaak beter vindbaar te maken op Google. Vergeet niet om consistent te zijn, geduld te hebben en altijd in te spelen op de behoeften en feedback van je klanten. Voordat je het weet, zullen meer mensen je ontdekken en van je culinaire creaties genieten. Dus ga aan de slag en zorg ervoor dat jouw zaak straalt op Google. 

Hulp nodig? F-REDDIE heeft de juiste partners voor je klaarstaan.

WANT SOME F-REDDIE?

Het F-REDDIE team staat je graag met raad en daad bij

Neem contact met ons op